Over vertEllen

Wie is vertEllen?

Mijn naam is Ellen Molenaar. Al zolang ik me kan herinneren hou ik ervan om te schrijven. Als kind pende ik hele dagboeken vol, stuurde ik lange brieven naar penvriendinnen en was ik blij als ik voor school een opstel moest schrijven. Tegenwoordig pak ik mijn laptop als ik mijn emoties of gedachten op een rij wil zetten. Sommige epistels leiden tot persoonlijke blogs, die je kunt lezen op mijn blogsite vertEllen.nu.

In 2015 heb ik van schrijven mijn werk gemaakt en ben ik gestart met vertEllen. Ik schrijf teksten voor verschillende opdrachtgevers en over diverse onderwerpen. Mijn kracht zit in het helder en leesbaar schrijven. Het proces van schrijven en bijschaven is verslavend. Steeds kijken of iets nog puntiger kan worden geformuleerd. En elke keer weer geniet ik van het moment dat de tekst goed loopt en de boodschap helder naar voren komt.

Met mijn beta-achtergrond ben ik goed in het analyseren van verhalen en het aanbrengen van structuur in teksten. Ik heb een hekel aan ambtelijke taal en ingewikkelde zinnen. Mijn teksten zijn daarom voor iedereen toegankelijk en to the point.

Ik werk graag samen en het liefst in een ongedwongen sfeer. Even sparren en weer doorgaan. Deadlines maken me scherp. Evenals een goede (woord)grap tussendoor.

Mijn achtergrond

Ik ben afgestudeerd econometriste en was ruim twaalf jaar werkzaam op het gebied van ICT en projectmatig werken. In projectteams analyseerde ik vraagstukken en vertaalde deze naar oplossingen. Tijdens de projecten bleek dat mijn kracht zat in het vertalen van technische verhalen naar goed leesbare beschrijvingen. Dus schreef ik vele rapporten, procesbeschrijvingen en gebruikershandleidingen.

In 2009 besloot ik om het roer om te gooien. Met mijn twee lieve zonen was het noodzakelijk om me meer te richten op het thuisfront. Tijdens hun schooltijd stortte ik me op vrijwilligerswerk en volgde ik een cursus Journalistiek bij NTI. Dat smaakte naar meer en uiteindelijk ben ik 2015 gestart met vertEllen. In deze periode ben ik ook begonnen met het publiceren van blogs op mijn blogsite vertEllen.nu.

Net als bij ieder beroep is het ook voor schrijvers belangrijk om bij te blijven. Om mijn kennis en vaardigheden up-to-date te houden volg ik (online)trainingen, luister ik naar lezingen en podcasts, en lees ik vakboeken en artikelen op diverse media. In 2021 heb ik de training “Schrijven voor het brein” gevolgd en ik neem nog steeds deel aan hun online masterclasses.

Ik werk vanuit huis in Amersfoort. Lekker centraal in Nederland. Met de fiets, auto of openbaar vervoer kom ik overal.

Mag ik jouw verhaal vertEllen?

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met me op. Dan bespreken we samen hoe onze samenwerking eruit kan zien.

Credits

De foto’s van mijzelf zijn gemaakt door Karen van der Kolk, Sharing moments fotografie en Sharing Wildlife.
Voor de overige foto’s maak ik dankbaar gebruik van de beschikbare afbeeldingen van Athree23Steinchen, QiyeHebi B.Viarami en Edmund Fung op Pixabay.

Contact

Wil je meer weten over wat vertEllen voor jou kan betekenen? Vul hieronder je gegevens in en ik stuur snel een reactie.

Home Pop-up